![]() Please Wait |
![]() طرح خودکفایی تولید غده بذری عاری از ویروس ارقام مختلف سیب زمینی با استفاده از فناوری کشت بافت
سطح زیر کشت سیب زمینی در کشور حدود 170 هزار هکتار و میزان تولید سالانه آن حدود 5 میلیون تن است. این محصول رتبه چهارم را در بین کل محصولات کشاورزی کشور دارد. یکی از معضلات کشور در سال های قبل تولید بذور سالم سیب زمینی بود بنحوی که برای واردات سالانه حدود 2000 تن بذر سالم سیب زمینی، بیش از دو میلیون یورو ارز از کشور خارج می شد و همراه آن انواع بیماری ها و آفات مختلف قرنطینه ای وارد کشور می شد. همچنین برای تولید این بذور به خارج از کشور وابستگی وجود داشت. بهترین روش برای کاهش خسارات ناشی از این عوامل، تولید بذر سالم و عاری از بیماری از طریق تکنولوژی کشت بافت است. پژوهشکده با درک اهمیت این موضوع اقدام به کارامد سازی فناوری تولید بذر سالم سیب زمینی از طریق کشت بافت نمود و در این راستا دانش فنی موجود را به شرکت های خصوصی منتقل نمود. |
|
منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها |